TONIMER lab: HYPERTONIC MONODOZE 600 mOsm/kg, 18×5 ml

Sterilna hipertonična otopina morske vode za novorođenčad, djecu i odrasle koja razrjeđuje nosnu sluz i ima dekongestivan učinak (odčepljuje nos).

Kategorija:

Namijenjena je za čišćenje nosnih kanala tijekom prehlade, a posebno za dekongestiju nosne sluznice u akutnim fazama alergijskog rinitisa, sinusitisa i rinosinusitisa. Hipertonična otopina učinkovita je u čišćenju nosnih prolaza djece, trudnica, srčanih bolesnika i pacijenata s glaukomom.

Sastav

Morska voda (maris aqua) i voda (aqua).

Način primjene

Slomite gornji dio ampule rotirajućim pokretima. Stavite dijete na bok i umetnite vrh ampule u gornju nosnicu i stisnite ampulu. Okrenite dijete s druge strane i ponovite postupak. Kod samostalne primjene, nagnite glavu u jednu stranu, vrh ampule umetnite u gornju nosnicu i stisnite ampulu. Postupak ponoviti s drugom nosnicom.

Učestalost korištenja

Ponoviti primjenu svaka 3-4 sata 2-3 puta dnevno tokom 15 dana ili prema savjetu doktora. Ako se primjenjuje kao inhalacija, koristiti 1-2 puta dnevno tokom 15 dana.

Upozorenje: Ne može se injektirati. Nemojte puhati nos 10 minuta nakon primjene. Otvorenu ampulu ne upotrebljavati ponovno, jer otopina više nije sterilna.

Pakovanje: Tonimer lab: HYPERTONIC MONODOZE 600 mOsm/kg dostupne su u apotekama, u pakovanju od 18 jednokratnih ampula po 5 ml.

Podjeli s prijateljima