LANSINOH organsko ulje za pripremu poroda

Lansinoh organsko ulje za njegu prije poroda hrani i kondicionira kožu perineuma te olakšava perinealnu masažu koja dokazano pomaže u prevenciji perinealnih laceracija (pukotina) tokom poroda.  Prenatalna masaža perineuma smanjuje vjerojatnost traume i boli perineuma.

100 % prirodna mješavina sastojaka hrani i njeguje kožu perineuma te poboljšava elastičnost kože.

Bez petroleuma, parabena i umjetnih mirisa

Kategorija:

Opis:

Perinealna masaža dokazano pomaže u sprečavanju nastanka perinealnih laceracija (pucanja) tokom poroda. Mješavina 100% prirodnih sastojaka Lansinoh organskog ulja hrani i njeguje kožu, poboljšava elastičnost i tako smanjuje mogućnost traume i boli perineuma tokom poroda. Proizvod je namijenjen za masažu perineuma od 34. sedmice trudnoće. Proizvod se može koristiti 3-4 puta sedmično.

Klinički testirano – perinealna masaža omogućava poboljšanje elastičnosti kože te se koža privikava na stanje rastegnutosti.

Ginekološki testirano i posebno dizajnirano za upotrebu u perinealnom području. Pogodno za osjetljivu kožu.

Kako pravilno izvesti perinealnu masažu?

Odrežite nokte i operite ruke, udobno se smjestite, uzmite 2-3 kapi ulja i započnite s masažom. Zamislite da je vulva sat. 12 sati je položaj klitorisa, a 6 sati je perineum.

1. Masirajte malim, kružnim pokretima s obje strane vulve kako bi se zagrijalo tkivo.
Stavite palac ili prst 2-3 cm u vaginu. Lagano rastegnite tkivo na vaginalnom ulazu držeći ga između palca i kažiprsta.
2. Postupak masaže: masirajte jednu stranu u položaju od 6 do 3 sata pa drugu stranu u položaju od 6 do 9 sati. Fokusirajte se na područje ulaza u vaginu. Ponovite svaku stranu 3-4 puta. Budite nježni, ali dovoljno snažno masirajte da se prodre u tkivo.
3. Završiti s nježnim istezanjem prema van na položajima 5 i 7 sati držeći 30-45 sekundi. Također, rastegnite i ožiljak od prethodnog poroda.
Blagi osjećaj peckanja je uobičajen, ali ako osjetite oštru ili jaku bol ili krvarenje, prestanite s masažom i obratite se liječniku.

Detalji o proizvodu: pakovanje 50 ml.

O proizvodu:

  • Hrani i kondicionira kožu perineuma te olakšava perinealnu masažu.
  • Poboljšava elastičnost kože.
  • Namijenjeno za masažu perineuma od 34. sedmice trudnoće.
  • Klinički i ginekološki testirano.
  • 100% prirodni sastojci.
  • 99,6% organski uzgojeni sastojci (suncokretovo ulje, ulje slatkog badema, ulje koštica marelice, ulje sjemenki jojobe).
  • Pogodno za osjetljivu kožu.
  • Bez parabena i petroleuma.
  • Bez umjetnih mirisa.

Podjeli s prijateljima