STERIMAR MN – obogaćen solima mangana, 50 ml

Kategorija:

Izotonična otopina prirodne morske vode Sterimar™ Mn s dodatkom soli mangana je medicinsko sredstvo za ispiranje nosne sluznice sklone alergijskim reakcijama.

Izotonična otopina Sterimar™ Mn proizvedena je od 100% prirodne morske vode, a bogata je mineralima i elementima u tragovima. Zahvaljujući dodatku manganovih soli, ova otopina pomaže obraniti i ojačati nosnu sluznicu od djelovanja alergena, a preporučuje se upotrebljavati tokom perioda pojačane izloženosti alergenima, poput peludi, životinjskih dlaka i prašine. Ne sadrži konzervanse. Prikladna je za korištenje već u dojenačkoj dobi, od šestog mjeseca života.

Sadržaj u 100 ml otopine: 31,82 ml morske vode, manganove soli u tragovima.

Primjena: Preporučuje se koristiti Sterimar™ Mn svakodnevno, tokom perioda od najmanje 10 do 15 dana, barem 2 do 4 puta dnevno. Nakon toga perioda, preporučuje se nastaviti svakodnevno čišćenje nosa izotoničnom otopinom Sterimar™.

Sterimar™ Mn se može koristiti i kao popratna terapija, kako bi se poboljšalo djelovanje specifičnoga lijeka koji se primjenjuje lokalno na nosnoj sluznici.

Pakovanje: Sterimar™ Mn otopina morske vode dostupna je u apotekama, u pakovanju od 50 ml.

Podjeli s prijateljima