PHOTODERM SPOT-AGE gel-krema SPF 50+, 40 ml

Photoderm SPOT_AGE SPF50+ je krema za zaštitu od sunca s pojačanim antioksidansima. Smanjuje tamne mrlje i bore. Sadrži SUN ACTIVE DEFENSE, visokotehnološku zaštitu od sunca s pojačanom zaštitom od UVA zraka za dugoročno održavanje zdravlja kože. SUN ACTIVE DEFENSE kombinira fizikalno-kemijsku zaštitu (visokodjelotvorni filteri protiv UVA i UVB zraka) i patentiranu biološku zaštitu (ektoin i manitol). Protiv tamnih mrlja: Djeluje posvjetljujuće, povećava homogenost kože zahvaljujući vitaminu C. Pomaže u sprječavanju pojave novih tamnih mrlja. Antioksidativna zaštita. Smanjuje znakove fotostarenja.

Kategorije: ,

Namjena

Lice i vrat.

Djelovanje i aktivni sastojci

  • Visokotehnološka zaštita od sunca s pojačanom zaštitom protiv UVA zraka (SUN ACTIVE DEFENSE)
  • Pruža vrlo visoku zaštitu širokog spektra [UVA/UVB, visokoenergetska vidljiva svjetlost, infracrveno i zagađenje]
  • Vitamin E i Vitamin C u Photoderm Spot-Age gel-kremi su veoma stabilni. Pružaju komplementarnu antioksidativnu zaštitu od slobodnih radikala. Također, pomažu u sprečavanju nastanka novih fleka.
  • Vitamin E blokira reakcije slobodnih radikala, što omogućava zaštitu staničnih membrana i ograničava učinke fotostarenja na kožu.
  • Centella asiatica sprečava oštećenje dermisa i obnavlja kožu.

Način primjene

  • Nanijeti ravnomjerno i obilno na lice i vrat svakodnevno prije izlaganja suncu. Ponavljati nanošenje prije i poslije kupanja, brisanja ili bavljenja sportom. Za odrasle.

Podjeli s prijateljima